رییس اتحادیه پیچ و مهره فروشان گفت: سالانه ۲۵ میلیون دلار ارز به واسطه واردات پیچ و مهره از کشور خارج میشود. واردات ۷۰ درصد نیاز بازار را تامین میکند.
نورالدین مهری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: ۳۰ درصد از نیاز بازار را تولید داخل تامین می کند که مستقیما به کارخانهها داده میشود و هیچ یک از محصولات تولیدی در بازار به فروش نمی رسد و این یک عیب به شمار میآید. زیرا این روال باعث بر هم زدن سیاست کلی بازار که بر مبنای تولید، توزیع، مصرف است را دچار ایراد کرده است.
وی ادامه داد: این کار تولیدکنندگان به این دلیل است که کارخانهها قیمت خرید بالاتری نسبت به بازار آزاد دارند و سود بیشتری را برای تولیدکننده به ارمغان میآورند.
رییس اتحادیه پیچ و مهره فروشان دلیل تولید کم را نبود مواد اولیه دانست و گفت: مفتول جز اصلیترین ماده اولیه تولید پیچ و مهره است که در چند وقت اخیر بسیار کمیاب شده است. در کنار نبود مواد اولیه می توان به افزایش قیمت مواد اولیه که توسط پتروشیمی و شرکت فولاد مبارکه تولید میشوند اشاره کرد. البته کارخانهها هم دلیل افزایش قیمت را نوسان قیمت دلار میدانند.
مهری بیان کرد: در ایران تولید پیچ شش گوش آهنی، پیچ استوانه و پیچ خودرو داریم که با وجود کشور چین که بنا بر نیاز ۱۰ سال آینده آسیا مواد اولیه خریداری کرده است نمی توانیم با دیگر کشورها رقابت کنیم.
وی در پایان گفت: ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نوع پیچ در کشور برای مصارف خانگی و صنعتی وجود دارد که محدوده قیمت آنها از دو تومان تا ۴۰۰۰ تومان است. پیچهای دو تومانی بسیار ریز استوانهای با شش میلیمتر ارتفاع و قطر دو میلیمتر هستند که از مصارف آنها میتوان به استفاده در فریم عینک اشاره کرد و پیچهای ۴۰۰۰ تومانی پیچ استیل آلن با گرید ۱۲ هستند.
منبع :خبرگذاری ایسنا